Kiran Badloe, tweevoudig wereldkampioen windsurfen, is voor zijn Olympische campagne een samenwerking aangegaan met Sailun Tyre. Badloe: “Dankzij deze sponsor kan ik mij volledig focussen op de Spelen van Tokyo.”

Het zijn moeilijke tijden voor professionele sporters. Aangepaste competitieschema’s, wedstrijden die geheel uitvallen, uitstel van de Spelen van Tokyo. En daarbovenop de problematiek van sponsors die als gevolg van de coronacrisis is zwaar weer zijn geraakt en zich daarom moeten terugtrekken. Ook voor Kirian Badloe, de Nederlandse Olympische kandidaat in de discipline windsurfen, is de huidige crisis een hard gelag. Echter, de tweevoudig wereldkampioen weet zich voor zijn Olympische campagne gesteund door zijn nieuwe sponsor Sailun Tyre.

 

“Ik ben blij met deze onverwachte sponsor”, vertelt Badloe. “Vooral omdat de samenwerking verder gaat dan een paar Sailun-banden onder mijn auto. Gedurende de aanloop naar de Spelen word ik financieel door Sailun Tyre ondersteunt. Dat geeft me de rust en de ruimte die ik nodig heb om mijzelf optimaal voor te bereiden op Tokyo.”

Bij het nemen van het besluit om Badloe te ondersteunen zit vooral de wens van Sailun Tyre om via deze succesvolle sporter de naamsbekendheid te vergroten. “Maar dat is zeker niet het enige”, meent Badloe. “De Nederlandse distributeur van Sailun Tyre, Peter-Alexander van ’t Hof, is zelf een fanatieke windsurfer. Hij is daarom veel meer betrokken dan je van een branchevreemde sponsor zou verwachten.”

Die betrokkenheid zie je ook terug in de ludieke wijze waarop Badloe en Van ’t Hof hun samenwerking hebben bezegeld: op zee voor de kust van Scheveningen, allebei op een windsurfplank. Badloe: “Echt gaaf om een zakelijke samenwerking op deze unieke manier te bekrachtigen. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt! Het geeft me een zeer goed gevoel voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *